Bemutatkozás

A weboldalunk címe: http://kalligrafiaklub.hu
Olvasgathatsz, vagy ha te is alkotsz, regisztrálhatsz az oldalon, és akkor akár saját kalligráfiáid megmutatásával vagy cikkek írásával tudsz a kalligráfia iránt érdeklődők táborában aktívan részt venni, információkat hozzátenni a közös tudásbázishoz. A weboldalon kívül van egy levelezőlistánk, melyen a napi kapcsolatot tartjuk fenn. A levelezőlista bárki számára megtekinthető, és lehet kérni a feliratkoztatást is, ha csatlakozni szeretnél a levelezőkhöz. Ezen kívül a Facebook-on is fenn vagyunk saját oldallal :-)

2012. október 27., szombat

Kathy Milici munkái

Van jónéhány szuper kalligráfus a Facebook-on, akiknek csak azok láthatják a munkáit mikor megosztom, akik szintén visszaigazolt ismerősei az illetőnek.
Ez a beállítás - véleményem szerint - a kalligráfusok esetében többnyire téves, nem szándékos, de lehet ezzel vitatkozni is (vagy rákérdezni az illetőnél, hogy lehetne-e "public" az albuma", csak nem elég jó az angolom ahhoz hogy ilyesfajta beszélgetésbe kezdjek :-) )

A lényeg, hogy emiatt pl. a kalligráfiaklubos Facebook-oldalunkon a FB nem is engedi megosztani a képeiket, hiszen ez egy nyilvános oldal, s így kikerülnének a képek a tulajdonos által beállított "csak ismerősöknek" köre alól.
(Ezt a "védelmet", vagy megosztási tiltást alapesetben el is várjuk a Facebooktól, ha magánjellegű képeket töltönk fel, igaz ami igaz :-) Ettől függetlenül bárki, aki ismerőse az illetőnek, le tudja menteni a képet a saját gépére, és feltölteni máshová, vagy csak egyszerűen megosztani egy honlapon, mint most én az alábbi munkákat... ezzel lehet "élni vagy visszaélni" - én a jelen esetben azt gondolom, nem élek vissza az ismeretséggel, mivel az adott munkák nem személyes jellegűek, egyszerűen csak a művésznő valamikor az elején úgy állította be az albumait, hogy mindent csak visszaigazolt ismerősök láthassanak, nem gondolva az így keletkező tovább-publikálási problémákra)

Mivel csodálom és nagyon nagyra tartom az ő munkáit, s volt is, amit betűről-betűre lemásolva tanulmányoztam sokat, ezért úgy döntöttem, hogy muszáj valahogyan megosztani ezeket a gyönyörűségeket, ha az összeset nem is tudom:

Forrás: Kathy Milici

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése